BAHAN-BAHAN CHOCOLATE MOIST(15 CUP SEDERHANA BESAR)
250g tepung gandum*
50g serbuk koko*
1 sudu teh serbuk soda
1 sudu teh serbuk penaik*
3 biji telur
190g butter
250g gula castor(boleh dikurangkan)
300g air
CARA-CARA
Ayak bahan yang bertanda *
Pukul butter dan gula high speed sehingga kembang
Masukkan Telur satu per satu pukul hingga kembang
Dengan menggunakan kaedah kaup balik, masukkan tepung sedikit demi sedikit dan ditambah air sehingga sebati
Jangan pukul dengan mixer, akan membuatkan kek anda berlubang-lubang
Panaskan Oven dahulu, kemudian tuang adunan kedalam papper cup 3/4.
Masukkan dalam oven menggunakan suhu sebanyak 170c
BAHAN-BAHAN BUTTERCREAM
250g creamwell
3/4 cawan icing sugar
1/2 cawan golden syrup
30g butter
CARA-CARA
pukul butter dan gula hingga kembang
Masukkan creamwell dan pukul hingga kembang
masukkan golden syrup dan pukul hingga sebati
20pcs/box +cup size L+ simple deco - RM44 Untuk Tempahan - BIDOR,TAPAH,KL Call/Whatsapp - 0124094744 |
No comments:
Post a Comment