Alhamdulillah...congo bar pilihan..
Customer ckp sdap...rangup diluar lembut di dalam katanya..jom sy share resepi..
Resepi Congo Bar
Resepi asal:azlina ina
Rujukan lain:azlita masam manis
Olahan whisknwhipbyne
BAHAN-BAHAN
A
1 3/4cawan soft sugar brown
220g butter~sy double boiled
1 sudu kecil butter vanilla
B
3 biji telur sy guna gred B
C
Self raising flour 3 1/2 cawan
D
1 cwan Cranberries~sy tambah
1 cawan choc chip
E
Almond slice ~optional
campur bhan A dan gaul sebati dengan whisk or senduk perlahan
Masukkan B satu persatu dan gaul sebati
Masukkan C sedikit demi sedikit dan gaul sebati
Masukkan D juga gaul sebati
Sediakan loyang 9*9 dialas baking paper pnjg sikit untuk mudah diangkat
Tuang kan adunan dan tabur E
Bakar dlm oven 170c 40 mini~ sy punya oven 100L 20 minit da siap masak dan keperangan.
Sy lampirkan resepi asal cikgu szlina..slamat mencuba
No comments:
Post a Comment