Tuesday 7 March 2017

Congo Bar

Alhamdulillah...congo bar pilihan..
Customer ckp sdap...rangup diluar lembut di dalam katanya..jom sy share resepi..



Resepi Congo Bar

Resepi asal:azlina ina
Rujukan lain:azlita masam manis
Olahan whisknwhipbyne

BAHAN-BAHAN

A
1 3/4cawan soft sugar brown
220g butter~sy double boiled
1 sudu kecil butter vanilla

B
3 biji telur sy guna gred B

C
Self raising flour 3 1/2 cawan

D
1 cwan Cranberries~sy tambah
1 cawan choc chip

E
Almond slice ~optional



campur  bhan A dan gaul sebati dengan whisk or senduk perlahan

Masukkan B satu persatu dan gaul sebati

Masukkan C sedikit demi sedikit dan gaul sebati

Masukkan D juga gaul sebati

Sediakan loyang 9*9 dialas baking paper pnjg sikit untuk mudah diangkat

Tuang kan adunan dan tabur E

Bakar dlm oven 170c 40 mini~ sy punya oven 100L 20 minit da siap masak dan keperangan.

Sy lampirkan resepi asal cikgu szlina..slamat mencuba




No comments: