Sunday, 10 November 2013

CUPCAKE CHOCLATE MOIST

BIMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.....

ASSALAMUALAIKUM SEMUA....

BAHAN-BAHAN

A ) 3 BIJI TELUR GRED B
      GULA CASTOR 300gram (ikut kesusaian jika tidak mahu manis kurangkan)
  
B)TEPUNG GANDUM 300gram
    SERBUK COCO 70 gram
    SERBUK PENAIK 1 SUDU KECIL
    SERBUK SODA 1 SUDU KECIL

C) 250 ML MINYAK JAGUNG
     250 SUSU UHT


CARA-CARA

Pukul bahan A hingga kembang

Masukkan Bahan C dan pukul lagi

kemudian campurkan Bahan B. Jangan pukul terlalu lama takot nanti berlubang--lubang cake

masukkan bahan yang telah dipukul semua ke dalam cupcake 3/4

gunakan suhu 160 selama lebih kurang 35 minit.

cucuk dengan lidi. jika tiada yang melekat maksudnya sudah betul-betul masak.


BAHAN-BAHAN UNTUK TOPING

500gram CREAMWELL
250gram ICING SUGAR
20gram GOLDEN SYRUP

CARA-CARA;

Campurkan kesemua bahan dan pukul sampai kembang

masukkan pewarna mengikut citarasa anda
dan sedia untuk deco mendeco..... selamat mencuba..


SAYA SERTAKAN BEBERAPA KEPING GAMBAR BUAT TATAPAN SEMUA
INI ADALAH TEMPAHAN CAKE DARIPADA OFFICEMATE :)



No comments: