RESEPI DEVIL'S FOOD CHOC CAKE
Resepi dari:azlita masam manis
Olahan:whisknhipbyne
Sediakan kek choclate.
**boleh gunakan mana2 resepi choc moist cake ya..
Choc moist cake sy ada di post sblm ni...
Bahan bahan cream l Cheese
125g cream cheese
30 g butter
1/2 cawan gula icing
Cara-cara
Putar cheese, butter hingga sebati
Masukkan gula icing
Putar sehingga kembang
Ketepikan
Bahan bahan choc ganache
200g dark choc beryls
1 cawan diary whipping cream
1 tbsbutter
1 tbs golden syrup
1 tbs nutella
Cara-cara
Cairkan choc secara double boiled
Masukkan diary whipping cream dan kacau sebati
Masukkan butter, nutella
Setelah sebati masukkan golden syrup
Setelah sebati
Keluarkan dan rehatkan di tepi
Cara-cara layer cake
Potong kek choc untuk jadikan base.
Ikut ketebalan masing-masing(sy guna balance kek sy yg ada x nk potong-potong a lagi)
Sy gunakan kek 6 inch
Gunakan kek ring untuk kek
Masukkan adunan cream cheese diatas kek dan ratakan
Jika choc ganache da sejuk...boleh tuangterus atas kek...tak perlu tebal. Untuk kek sy, sy nk hbiskan baki ganache sy..jd sy tuang bg tebal..
Sejukkan kek semslaman.
Keluarkan cake ring
Selamat ngappp...
Ketenalan yg sy dspat adalah utk loyang 6 inch ya...
slamat mencuba...
No comments:
Post a Comment