Thursday, 20 April 2017

DEVIL'S FOOD CHOC CAKE

RESEPI DEVIL'S FOOD CHOC CAKE


Resepi dari:azlita masam manis
Olahan:whisknhipbyne

Sediakan kek choclate.
**boleh gunakan mana2 resepi choc moist cake ya..
Choc moist cake sy ada di post sblm ni...

Bahan bahan cream l Cheese
125g cream cheese
30 g butter
1/2 cawan gula icing

Cara-cara
Putar cheese, butter hingga sebati
Masukkan gula icing
Putar sehingga kembang
Ketepikan


Bahan bahan choc ganache
200g dark choc beryls
1 cawan  diary whipping cream
1 tbsbutter
1 tbs golden syrup
1 tbs nutella

Cara-cara
Cairkan choc secara double boiled
Masukkan diary  whipping cream dan kacau sebati
Masukkan butter, nutella
Setelah sebati masukkan golden syrup
Setelah sebati
Keluarkan dan rehatkan di tepi



Cara-cara layer cake

Potong kek choc untuk jadikan base.
Ikut ketebalan masing-masing(sy guna balance kek sy yg ada x nk potong-potong a lagi)

Sy gunakan kek 6 inch

Gunakan kek ring untuk kek

Masukkan adunan cream cheese diatas kek dan ratakan

Jika choc ganache da sejuk...boleh tuangterus atas kek...tak perlu tebal. Untuk kek sy, sy nk hbiskan baki ganache sy..jd sy tuang bg tebal..

Sejukkan kek semslaman.

Keluarkan cake ring

Selamat ngappp...

Ketenalan yg sy dspat adalah utk loyang 6 inch ya...

slamat mencuba...




No comments: