Assalamualaikum semua...
Hari ni..nak share semua resepi yang dah digunakan.untuk menjual dengan jayanya..Alhamdulillah...rezeki Allah bg...doa dan diiringi usaha insyaAllah...
Orang dah lama buat..synbaru nak buat..hehehe...sebenarnya dulu pernah cuba...nak buat..tapi tiada kesempatan...sekarang....inilah yang asek dibakar...permintaan tinggi..alhamdulillah....
Ok.jom.intai resepi...
Resepi Asal:AydaZara AMKYP
Olahan whisknwhipbyne
BAHAN A
150g teoung gandum
35g serbuk koko
½ tsp baking powder
½ tsp soda
BAHAN B
3 biji telur gred B
200g brown sugar
1tsp butter vanilla
BAHAN C
150g butter/margarine ~ sy campur 100g daisy 50g butter
250g chocolate dark ~ sy guna beryl’s
CARA-CARA
Panaskan oven, Ayak Bahan A
Dengan kaedah double boil, double boiled untuk bahan C
Sementara itu pukul dengan hand whisk bahan B cukup sekadar dia sebati
Masukkan Bahan C yang di double boiled kedalam bahan B panas2 tu
Masukkan bahan A sedikit demi sedikit dengan kaedah kaup balik.
Alaskan Loyang 9inch, nak tebal guna 8 inch atau 7 inch
Tuangkan adunan ke dalam bekas
Bakar dengan suhu 170c dalam masa 30 minit
Dah siap, biar dalam oven 10 minit.
Rasa dia crunchy sangat di atas. Dan lembut di bawah.
No comments:
Post a Comment